Apple Messages-suppressies beheren
Een suppressie blokkeert berichten naar een opgegeven Apple-gebruikers-ID of telefoonnummer binnen het vastgelegde bereik. Gebruik Apple Messages > Suppressions om deze records te bekijken voordat je een geblokkeerde bestemming onderzoekt.
Suppressies staan los van de gespreksstatus. Het beëindigen van een suppressie heropent geen gesprek dat de klant heeft gesloten en verleent geen toestemming om een Invitation te versturen.
Bereik en adres controleren
Open Suppressions en zoek de vastgelegde handle van de klant. Controleer of de vermelding geldt voor een specifiek bedrijf of voor All businesses in de werkruimte. Een bedrijfsspecifieke controle kan een werkruimtebrede blokkering missen.
Apple user ID verwijst naar de ondoorzichtige identifier die in een gewoon Apple-gesprek wordt gebruikt. Phone number verwijst naar een suppressie op basis van een telefoonnummer; dat maakt dat nummer niet tot een geldige bestemming voor een gewoon antwoord. Gebruik het adres uit het relevante record in plaats van het ene type door het andere te vervangen.

Een suppressie aanmaken
Je hebt toestemming nodig om suppressies te beheren.
- Selecteer Create suppression.
- Kies onder Scope het gewenste bedrijf of All businesses.
- Stel Handle type in op Apple user ID of Phone number.
- Voer de exacte Handle in. Gebruik voor een telefoonnummer de landcode in E.164-notatie.
- Controleer het adres en de scope en selecteer Create suppression.
Controleer of het nieuwe record met de juiste scope verschijnt. Gebruik de administratie van je team om het verzoek van de klant en de reden van de blokkering vast te leggen; het aanmaakvenster is geen systeem voor toestemmingsbeheer.
Een suppressie beëindigen
Beëindig een suppressie wanneer je team heeft vastgesteld dat de blokkering verwijderd moet worden. Verwijder geen geldige opt-out van een klant om een mislukte verzending te laten slagen.
Open de acties van het record, kies End, controleer de weergegeven handle en selecteer End suppression. Het record blijft in de geschiedenis staan.
Controleer vóór verzending of er een andere actieve suppressie voor dezelfde bestemming is, of het gesprek open is en of het bedrijf kan verzenden. Een bedrijf met de status Draft kan verzenden in geautoriseerde testgesprekken.
Als verzenden nog steeds geblokkeerd is
Open het mislukte bericht en lees de reden. Een gesloten gesprek, een niet-beschikbare apparaatfunctie of een probleem met de bedrijfsgoedkeuring vereist een eigen oplossing. Volg het onderzoek naar mislukte berichten en vermeld de scope van de onderdrukking wanneer je escaleert naar support.